Wat is een zoekmachine vriendelijke URL?

Een zoekmachinevriendelijke URL is in de huidige tijd van online verkopen en diensten aanbieden een must. Voor Google is het noodzakelijk dat de URL zoekmachinevriendelijk is. Wat je in ieder geval moet weten zijn de volgende punten. 

Wat is het

Een URL is het stukje tekst dat wat in de zoekbalk staat wanneer je je bevindt op een pagina. Zoekmachinevriendelijke URL’s zijn onderdeel van SEO. Vooral bij het opstarten van een onderneming is het slim om het zoekwoord in de URL te plaatsen. Heb je meerdere pagina’s me teksten/blogs/producten? Dan is het bijna noodzakelijk om het onderwerp van de pagina of de paginatitel in de URL te zetten.

De bekende fout…

Een bekende fout bij het maken van URL’s is dat mensen denken dat langere URL’s beter zijn. Dit is bijna nooit het geval. In het systeem van Google zijn kortere URL’s beter omdat met een korte URL de woorden meer waard worden.

Waar je ook op moet letten is dat je niet te vaak hetzelfde zoekwoord in de URL laat terugkomen. In plaats van Google te manipuleren werkt het alleen maar tegenstrijdig omdat er dan maar één relevant woord wordt gebruikt.

Hoeveel URL’s voor een pagina?

Een heel belangrijk feit is dat een bepaalde pagina maar via één URL bereikbaar mag zijn. De linkwaarde van een bepaalde pagina wordt namelijk verdeeld over het aantal URL’s dat een pagina heeft. Stel, een pagina heeft twee URL’s. Google ziet de tweede URL als een duplicatie dus die verliest zijn waarde.

Klinkt dit ingewikkeld of heb je geen tijd/zin om zelf te gaan ontdekken hoe het allemaal werkt? Begrijpelijk, het is ook een af en toe een gedoe. Een allround marketing specialist inschakelen kan ook. Dat kan bij INOMA Een goede URL-structuur is namelijk een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *