SEO-termen die iedereen moet kennen

SEO-termen die iedereen moet kennen

Bounce-rate, backlink, anchor text, duplicate content, metatags en web crawler. Soms lijkt het of een SEO-wizard elke dag nieuwe moeilijke SEO-termen bedenkt, om SEO onbegrijpelijk te maken. Maar geen zorgen! Wij helpen je graag om het jargon uit de SEO-wereld begrijpelijk te maken, zodat ook jij aan de slag kunt met SEO.

Een Backlink

Een backlink, ook wel bekend als inbound link, is een link op een andere website dat verwijst naar jouw website. Deze term wordt voornamelijk gebruikt bij linkbuilding (het bouwen van een linkprofiel). Google ziet dit soort links als een soort stem, dat bepaald of jouw website populair en relevant is. In principe is het zo dat hoe meer backlinks je hebt, hoe beter je scoort.

Bounce-rate

Het bouncepercentage laat zien welk percentage jouw website bezoekt, zonder door te klikken naar een tweede pagina. Dit gebruikt het algoritme van Google om te indexeren, hoe relevant je content is. Ofwel hoe lager je bounce-rate, hoe gunstiger jouw SEO-resultaat.

Duplicate content

Dit zijn teksten die op meerdere websites staan en vrijwel identiek zijn aan elkaar. Probeer dit te vermijden en probeer altijd unieke content te creëren, dat relevant is voor jouw bezoekers.

Webcrawlers

Webcrawler, crawler, spider of robot betekenen allemaal hetzelfde: het is een computerprogramma dat het web doorzoekt. Een crawler zoekt nieuwe links en pagina’s op het web en indexeren deze. Dan komen we gelijk bij de volgende term: “indexeren”. Dit zijn pagina’s die worden opgenomen door crawlers na het crawlen van een pagina.

Meta-description

Hierin kun je de inhoud van de pagina omschrijven in de meta-description. Deze description zie je tijdens de zoekresultaten op Google en laten zien waar een pagina over gaat. Zorg er dus voor dat je altijd de meta-descriptions optimaliseert, zodat meer bezoekers jouw website bezoeken.

Anchor text

Dit zijn de teksten voorzien van een link die je aan kunt klikken. De anchor text legt uit waar de link naartoe zal leiden. Als deze links overeenkomen met relevante zoekwoorden is dat gunstig voor jouw SEO-resultaat, zolang het niet oogt als spam.

1 comment

  1. A WordPress Commenter

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *